Dolar 34,4183
Euro 36,3057
Altın 2.840,36
BİST 9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Kayseri’de arkeologlar için “Kazı Evi”

Kayseri’de arkeologlar için “Kazı Evi”
2 Temmuz 2023 07:51

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla dünyanın ilgisini çeken 7,5 milyon yıl geçmişi olan fosil kazı çalışmalarını sürdüren arkeologlar için ‘Kazı Evi’ tasarladı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Yamula Barajı çevresinde bulunan Taşhan, Çevril, Emmiler ve Hırka bölgeleri ile Barsama bölgesinde 2018 yılı eylül ayında başlayan ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda yapılan fosil kazı çalışmaları sürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın titizlikle takip ettiği fosil kazı çalışmaları aralıksız devam ederken, Büyükşehir Belediyesi, Kuşçu Mahallesi’nde fosil kazıları yapan arkeolog ekibe çalışmalar sırasında kullanabilecekleri bir yapı tasarladı.

Kazı Evi içerisinde toplantı alanı, mutfak, wc, yatak odaları ve duş bölümleri gibi alanlar bulunuyor.Yaklaşık 175 metrekare olan eski okul binası tadilat edilip, yanına 60 metrekare büyüklüğünde yeni bir yapı yapılarak, arkeologların hizmetine sunulmaya hazır hale getirildi.

DÜNYANIN GÖZÜ BU KAZILARDA

Büyükşehir Belediyesi, birbirinden önemli çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan açık hava müzesi niteliğindeki doğa ve tarih hazinesi Kayseri’nin tarihine sahip çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Kayseri’ye gelen dünya paleontoloji camiasının önde gelen isimlerinden Helsinki Üniversitesi Yerbilimleri ve Jeoloji Bölümü’nde görev yapan Finlandiyalı Doç. Dr. Juha Saarinen, fillerin atası olarak bilinen Choerolophodon Pentelici’ye ait tam kafatası fosilinin, dünyada tek örnek olarak literatüre geçeceğini söylemişti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.