Dolar 37,9620
Euro 41,0507
Altın 3.806,60
BİST 9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Sal 13°C
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 16°C

Kocaeli’de Avluburun Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artıyor

Kocaeli’de Avluburun Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artıyor
26 Mart 2025 13:41

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını kesintisiz karşılayan İSU Genel Müdürlüğü, artan nüfus ve su tüketimi doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda, Kartepe Avluburun İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artırılarak bölgedeki su ihtiyacının karşılanması için önemli bir adım atıldı.

KOCAELİ (İGFA) – 2003 yılında devreye alınan ve günlük 22 bin 500 metreküp arıtma kapasitesine sahip olan Avluburun İçme Suyu Arıtma Tesisi, Kartepe Yanıkdere su kaynağı ve ihtiyaç halinde Sapanca Gölü’nden temin edilen ham suyu arıtarak, Kandıra, Kartepe ve İzmit ilçelerine bağlı 191 mahalleye içme suyu sağlamanın yanında Uzuntarla, Eşme bölgelerinin bir kısmı ile Kandıra Cezaevi’nin de içme suyu ihtiyacı, bu tesis üzerinden karşılanıyor.

Bölgedeki nüfus artışıyla birlikte su talebinin yükselmesi üzerine harekete geçen İSU Genel Müdürlüğü, mevcut tesisin yanına günlük 8 bin metreküp kapasiteli konmodüler içme suyu arıtma tesisi inşa ediyor. Yaklaşık 93 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje tamamlandığında, Avluburun İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin toplam kapasitesi 30 bin metreküpe ulaşacak.

Aralık 2024’te inşasına başlanan konmodüler içme suyu arıtma tesisi için kazı çalışmaları tamamlanırken temel demir donatı imalatları ise devam ediyor.

Ayrıca geri yıkama tanklarının bulunduğu alanda kazı çalışmaları sürüyor. İSU Genel Müdürlüğü, inşaat sürecini hızla tamamlayarak yeni arıtma tesisini önümüzdeki yaz aylarında devreye almayı planlıyor. Artan nüfus ve iklim değişikliği gibi faktörleri göz önünde bulundurarak su kaynaklarının verimli yönetilmesi ve içme suyu arzının sürdürülebilir kılınması için çalışmalarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, hayata geçirdiği bu yatırımla bölgedeki içme suyu ihtiyacını güvence altına alırken Kocaeli’nin tüm ilçelerinde içme suyu ve altyapı yatırımlarına kararlılıkla devam edecek.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.