Dolar 34,4222
Euro 36,4476
Altın 2.846,82
BİST 9.425,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 15°C
Sal 17°C

Art Ankara 8.ci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı davetli ön izlemesi ile kapılarını açtı.

Ato Congresium da sanatseverlerin buluşma noktası olacak ArtAnkara 8.ci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı görkemli bir organizasyon ile kapılarını …

Art Ankara 8.ci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı davetli ön izlemesi ile kapılarını açtı.
11 Mart 2022 03:42

Ato Congresium da sanatseverlerin buluşma noktası olacak ArtAnkara 8.ci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı görkemli bir organizasyon ile kapılarını açtı.

10-13 Mart tarihlerinde 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak fuar,102 katılımcı çatısı altında 33 ülkeden 1000’i aşkın sanatçının 4500 civarında sanat eseri ile sanatseverleri ağırlıyor. Paneller, söyleşiler, konserler, dinletiler, workshoplar, performanslar, projeler, defile ve sürprizlerle festival tadında bir organizasyona dönüşecek olan fuar; düzenlenen açılış ve ödül töreni ile dün akşam ziyaretçilerle buluştu.

Ankara Kent Filarmoni Orkestrası Oda Müziği Grubu’nun dinletisi ile başlayan açılış töreni, Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül’ün konuşması ile devam etti. Aygül “Bu yıl fuarımız 11.000 m2’de 102 katılımcı ve 1.000’i aşkın sanatçı ve onların 4.500’ün üzerinde eseri ile hazırlandı. Bütün olumsuzluklara rağman 33’ün ülkeden fiziki olarak 120 sanatçımız burada. Nijerya’dan Almanya’ya Kore’den Rusya’ya Mısır’a kadar çok çeşitli milletlerden sanatçılarımız var. 2020 yılında fuarın ikinci gününde ilan edilen pandemi sonrası bir önceki yıla nazaran 65 oranında ziyaretçi kaybeden Fuar, 2021 yılında, 55 artışla 28.000 kişi tarafından ziyaret edildi. Ancak bugünkü coşkuya bakarak görüyorum ki sanatın iyileştirici ve birleştirici yönüyle bu olumsuzlukları aştığımızı ve sanata sahip çıkıldığını görüyoruz. Fuarımız 13 Mart’a kadar açık olacak ve 3 geleneksel ödülü birazdan sahiplerini bulacak. Hayalimiz, bütün komşu ve çevre ülkelerin galerilerinin, sanatçılarının ve eserlerinin birlikte olduğu, sanatın konuşulduğu ve ikili ilişkilerin kurulduğu bir ortam olması. ArtAnkara’nın gerçekleşmesinde destek veren Sayın Bakan Yardımcımız Özgül Hanım, Ankara Ticaret Odası Başkanımız Gürsel Bey, Sanayi Odası Başkanımız Nurettin Bey ve Ankara Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Unesco’ya Bağlı Uluslararası Sanat Dernekleri Dünya Başkanı ve sanatçı Bedri Baykam, konuşmasında sanatın varlığında sanatseverlerin önemini vurguladı. 8.ci kez ArtAnkara’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ve böylesine büyük bir fuarın gerçekleştirilmesinin öneminden bahsetti. Baykam, pandemi sürecinin olumsuzluklarının aşılmasının galerilere ve sanatçılara renk vereceğini ifade etti.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise konuşmasına; Ankara Ticaret Odası olarak, sanatı ve sanatçıyı destekleyen kıymetli bir organizasyonun paydaşı olmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade ederek başladı. “Sanat, toplumu birleştirme, iyileştirme ve geliştirme gücünü içinde barındıran bir olgu. Çağdaş sanatların biraraya geldiği etkinlikler de sanatsal ve estetik farkındalığın artırılması, şehre kültür ve sanat ruhunun yayılması ve sosyal hareketlilik sağlaması açısından çok önemli. ARTANKARA ilk yapıldığı günden bu yana, giderek daha çok ilgi gören bir fuar haline geldi. Sanatın ekonomiyle de yakından ilgisi var. Sanatın olmadığı toplumların iktisadi ilerlemesi de yavan kalıyor. Gelişmişliğin en güzel ifadesi yine sanatla mümkün. ArtAnkara’nın Başkentimize bu açıdan önemli bir değer kattığını düşünüyorum. Fuar’a ev sahipliği yapan Ankara’da, çeşitli ülkelerden sanatseverler ağırlanacak. Bu sayede hem kentin tanıtımına hem de ekonomisine katkı sağlanmış olacak. ARTANKARA bu anlamda da bizim için çok önemli” açıklamasında bulundu.

Ankara sanatın ve kültürün de Başkenti

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir de konuşmasında sanatın önemine vurgu yaptı. “Ankara artık Başkent olmasının yanı sıra önemli bir sanayi kenti. Üniversiteleriyle, nitelikli insan kaynağı ile Türkiye’nin en yaşanabilir kenti olan Ankara’yı ruhu da olan bir kent haline getirmek zorundayız” ifadelerini kullanan Özdebir, ArtAnkara sanat fuarı ve bu tür etkinliklerin üstlendiği önemli rolün altını çizdi. “Ankara’da yetişen dünya çapında bilim, kültür, sanat insanlarımıza da sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha vurguluyor ve 8 yıldır gerçekleştirdiği bu etkinlikle kentimize sağladığı katkılar için Bilgin Aygül’e teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, sanat alanında Ankara’da düzenlenen etkinliklerden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ankara’nın kültürün ve sanatın da başkenti olduğunu ifade eden Ceylan “Ankara’nın köklerinde kültür ve sanata olan ilgi ve alaka büyüyerek devam etmektedir. Ankara’da yıllardır tamamlanmayan senfoni orkestrası tamamlandı, Resim Heykel Müzesi yeniden tanzim edildi, Türkiye’nin en büyük kütüphanesi kuruldu, Atatürk Kültür Merkezi bölgesinde müze kuruluyor. Bu çalışmalar bizleri mutlu ediyor. ArtAnkara da bu kültürel faaliyetler arasında en önemli sanat etkinliklerinden biri” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, yaptığı konuşmada “Ankaramızın bu önemli, kıymetli ve nitelikli sanat etkinliğinin 8.ci edisyonunda birlikte olmaktan duyduğum menuniyeti dile getirmek isterim” diyerek sözlerine başlayan Özgül Özkan Yavuz “102 katılımcı bünyesinde 33 farklı ülkeden 1000’i aşkın sanatçıyı ağırlıyor fuarımız. Sanatın bizi birleştiren yapısı ile fuarın çok başarılı olacağına eminim. Geçen sene pandemiye rağmen oldukça önemli bir başarı ile tamamlanan fuar eminim bu sene daha yüksek katılımcı oranlarına ulaşacaktır. Uluslararası katılımcılarımızla, panellerle ve söyleşilerle sanat üzerine düşünüyor ve konuşuyor olacağız. Resim, heykel ve seramik gibi klasik alanların yanı sıra dijital sanat alanında da eserlerle buluşma imkânı bulacağız. ArtAnkara fuarı ile her zaman, günceli, çağdaşı yakalama konusundaki çabası dolaysıyla kendilerini tebrik ediyorum” dedi. ArtAnkara’nın sanat alanında çalışma yapan sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle geliştirdiği iş birliğinin önemine dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, fuarın kültür ekonomisine sağladığı katkıların altını çizdi.

Ödüller sahiplerini buldu

Fuar kapsamında ödül alan isimleri açıklayan Profesör Doktor İsmail Ateş, sanata bulundukları katkılar sebebiyle ödül alan isimlere teşekkür etti. Sanat Onur Ödülü’nün kazananı Zafer Gençaydın olurken, Kurum Onur Ödülü’nü İmoga Müzesi ve Sanata Katkı Onur Ödülü’nü ise Lucien Arkas aldı. Ankara Kent Filarmoni Orkestrası Oda Müziği Grubu’nun dinletisi ile sona eren açılış töreni keyifli anlara sahne oldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.