Hizmet İçi Eğitim
Genel itibarıyla şirkette veya kurumda çalışan personele yönelik verilen kurumsal amaçlı ya da herhangi bir konudaki eğitime, hizmet içi eğitim denilir. Hizmet içi eğitim kapsamında kurum veya şirketin yaptığı işlere yönelik veya mesleki gelişim anlamında pek çok husus netliğe kavuşmuş olur. Oryantasyon eğitimi, geliştirme eğitimi, temel eğitim, tamamlama eğitimi, yükseltme eğitimi ve özel alan eğitimi; hizmet içi eğitimi oluşturan unsurlardır.
Hizmet içi eğitimlerde aynı zamanda katılanlara yönelik kurumsal kültüre ait ögelerin altı çizilmeye ve kurumsal kültür öğretilmeye çalışılır. Buna ek olarak katılanların kurumsal motivasyonunun bu eğitim sayesinde arttırılması amaçlanmaktadır. Katılanların kolay, hızlı ve nitelikli öğrenmesinin önü açılması planlanır.
Öğretmen Eğitimi Nasıl Yapılır?
Ülkemizde sürdürülen öğretmen eğitimi iki vasıtayla gerçekleştirilir. Bunlar 4 yıllık eğitim fakülteleri ve pedagojik formasyon programlarıdır. Pedagojik formasyon programına, öğretmenlik yapılacak alanda eğitim görmüş kişiler dahil olur. Pedagojik formasyon yoluyla öğretmen adayları, sertifikalarını alıp öğretmen olarak atanmaya hak kazanırlar. Böylelikle eğitim ordusuna katılımları tamamlanmış olur.
Mesleki gelişim, daima arttırılması gereken ve sürekli üzerinde hassasiyetle durulması gereken alanlardan biridir. Bilhassa mesleğe atılacak binleri yetiştiren öğretmenlerin, bu konuya azami riayet etmesi ve etraflarına da özenli bakış açılarını aşılamaları gerekir. Türk eğitim sisteminin öncelikli konularından biri olan öğretmenlerin mesleki gelişimleri üzerinde mutlaka durulmalı ve hiçbir şekilde taviz verilmemelidir.