Pleksiglas Nedir?
Pleksi her türlü alanda kullanılan plastiğe benzeyen ve görünüş itibariyle cam gibi duran önemli bir malzemedir. Pleksiglas iklim şartlarına karşı dirençli olduğundan iç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Şeffaf ya da floresan renklerde üretimi vardır. Plastiğe ve cama benzer fakat çok daha dayanıklı bir malzemedir. Pleksi solmaz, kırılmaz özelliktedir. Isıya dayanıklı olan bu malzeme yüksek sıcaklıklarda ısıtılarak kolayca şekil verilebilir. İstenilen şekle ulaştıktan sonra soğutulur ve dayanıklı hale getirilmiş olur.
Pleksi bakır sertliğinde olan bir ürün dolayısıyla istenilen şekle kolaylıkla getirilebilir. Şekil verilebilmesi için 120-150 derece arasındaki sıcaklık yeterli olacaktır. ,
Pleksi Hammaddesi Nedir?
Pleksinin hammaddesi akriliktir. Bu da onu levha, reklam tabelası ve dekorasyon malzemesi olarak kullanılabilir hale getirir. Işığı geçirme özelliğinin bulunmasından dolayı aydınlatma sektöründe de ihtiyaç duyulan bir malzemedir. Esnek olan bu malzemenin kenarları cam gibi değildir. Kolay kolay kırılmıyor olsa da kırıldığında cam gibi dağılmaz. İsteğe bağlı olarak renklendirilebilir.
Pleksi Kullanım Alanları Nelerdir?
Pleksi malzemenin kullanım alanlarına baktığımızda şu şekilde belirtebiliriz. İç ve dış mekan süslemelerinde, mobilya sektöründe, masa ve sehpaların ayaklarında, merdiven trabzanlarında, aydınlatma elemanlarında, yat ve teknelerin dekorasyonlarında, mağazaların vitrinlerinde, banyo aksesuarlarında ve akla gelebilecek camın kullanılabileceği her yerde diyebiliriz.
Kısacası pleksiden yapılmış ürünler kullanım süresi çok uzun, kolay kolay yıpranmayan, solmayan ya da yanmayan ürünlerdir.