Bant Kantarları Çalışma Prensibi
Birçok alanda olduğu gibi madencilik sektöründe de ağırlık çok önemlidir. Elde edilen hammaddelerin doğru oranlarda fabrikaya ulaştırılması için hızlı tartım yapılması gerekmektedir. Bu ölçümleri doğru yapabilmek için madencilik sektörü, kayışlı kantar adı verilen tartı aletlerini kullanır. Madende kısa sürede ağırlık ölçmek için bant kantarları kullanılarak doğru ve etkili sonuçlar alınabilir.
Hareketli bir taşıma sisteminde nesneleri tartmak için tasarlanmış tartım sistemlerine bantlı teraziler denir. Bu mayın terazileri yük hücreleri prensibi ile çalışır ve kayış üzerindeki nesneleri ölçebilir. Bu sistemler madenciliğin çeşitli alanlarında rahatlıkla kullanılabilir ve geniş bir uygulama yerine sahiptir.
Madencilik sektörün de hızlı ölçüm yapmak oldukça mühimdir. Çıkarılan cevherin doğru oranlarda işleme tesisine ulaştırılması için en kısa zaman da tartım yapılmalıdır. Standart tartım sistemleri ile bu işlemler kısa sürede yapılamaz. Ancak bir mezura ile hareketli mayınlar ve mezura üzerindeki mayınlar tam olarak doğru oranlarda ölçülebilir.
Çalışma Prensipleri
Bant kantarları (tartı bantları), bir konveyör bant üzerine yerleştirilmiş ağırlık hücreleri ile bir yük hücresi prensibi ile çalışır. Maden olarak çıkarılan hammaddeler bir taşıma bandına yerleştirilir ve hareket ederken ağırlıkları yani tonajları ya da milimleri ölçülür. Bu çalışma durumu sayesinde malzemelerin ağırlığını kısa sürede ölçmek, doğru ve düzgün olan sonuçlar elde etmek mümkündür.
Ürünü kullanmadan hemen kalibrasyonun tam olduğundan emin olun. Doğru sonuçlar için ölçeği doğru ayarlamak önemlidir. Kalibre edilmemiş bir kayış göstergesi önemli hatalara sahip olacaktır. Bu durum üretim ve teslimat aşamalarında büyük problemler yaratmaktadır. Madenlerde, fabrikalarda ve daha fazlasında hızlı tartım için www.Bas-tr.com tarafından üretilen tartı bandı türünü seçebilirsiniz. Bas, en kaliteli malzemeleri kullanarak nitelikli kuvvet antrenman sistemleri üretmektedir.
bas-tr.com ‘ a tıklayarak ürünlere ulaşabilirsiniz.