Dolar 34,4222
Euro 36,4476
Altın 2.846,82
BİST 9.425,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 15°C
Sal 17°C

BTÜ’den sokak kedilerine geri dönüşümden yuva

BTÜ’den sokak kedilerine geri dönüşümden yuva
17 Aralık 2022 07:32

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, sokak kedilerini geri dönüşüm malzemeleri ile yuva sahibi yaptı.

BURSA (İGFA) –  Yurdun pek çok yerinden gelen sokak hayvanlarına uygulanan şiddetin görüntülerinden etkilenen BTÜ Hayvanları Anlama ve Koruma Topluluğu üyeleri, geri dönüşüm malzemelerini yuvaya dönüştürerek, yerleşkelerdeki belirledikleri noktalara koydu. Duyarlı öğrencilerin görev aldığı Hayvanları Anlama ve Koruma Topluluğu’nun yürüttüğü “Kedi Evi” sosyal çalışmasının BTÜ Mobilya ve Ahşap Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (MAUM) desteği ile gerçekleştirdi.

Topluluk üyeleri, geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan kedi evlerini MAUM’un Mimar Sinan Yerleşkesindeki tesisinden, Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ile birlikte teslim aldı. Teslimatta, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertaş ve MAUM’un yöneticileri de hazır bulundu. Rektör Karademir,  BTÜ öğrencilerinin sokak hayvanları konusunda gösterdikleri duyarlılığın örnek nitelikte olduğunu söyledi. Özellikle, sokak hayvanlarının barınmaları ile ilgili farkındalık oluşturmayı hedefleyen projedeki kedi evlerinin imalatında kullanılan materyallerin sürdürülebilirlik anlamında, ayrı bir önem taşıdığını ifade etti. Malzemelerin yerleşkede yapılan inşaatlardan arta kalan malzemelerin geri dönüştürülmesi ile elde edildiğini kaydeden Karademir, çalışma kapsamında öğrencilerin bir diğer sosyal sorumluluk konusu olan sürdürülebilirlik olgusunu da deneyimlemelerinden mutlu olduğunu kaydetti. Karademir, proje çerçevesinde yapılanların sayısal olarak değil, kamuoyunda oluşturdukları farkındalık kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bu anlamda, öğrencilerin çok değerli bir faaliyet yürüttüklerini sözlerine ekleyen Karademir, BTÜ Kedi Evi Projesinde emeği geçen Hayvanları Anlama ve Koruma Topluluğu üyesi öğrencilere ve MAUM personeline teşekkür etti.

 uma Topluluğu üyesi öğrencilere ve MAUM personeline teşekkür etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.