Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencileri, Kamu ve Özel Sektör Yöneticileri İle Buluştu
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yeni kazanan öğrencileri ziraat mühendisliği mesleğine benimsetmek amacıyla ‘Tarımsal Eğitimde Kamu ve …
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yeni kazanan öğrencileri ziraat mühendisliği mesleğine benimsetmek amacıyla ‘Tarımsal Eğitimde Kamu ve STK Deneyimleri Öğrenci Buluşmaları’ paneli gerçekleştirildi.
Ülke ekonomisine son yıllarda önemli katkılar sağlayan GAP çiftçisinin verimini daha çok arttırmak, girdilerini azaltmak, bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, kamu ve özel sektör yöneticileri ile buluşturuldu.
Ziraat Fakültesi Hüseyin Apan Konferans salonunda gerçekleşen programa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu’nun yaptığı panelde, Şanlıurfa Tema Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, TARSİM Bölge Müdürü Ziraat Mühendisi Murat Şevket Yüksel, Şanlıurfa İl Tarım Orman Müdürlüğü Temsilcisi Nagehan Ayşe Turanoğuz birer sunum gerçekleştirdiler.
Kamu, sivil toplum kurum ve kuruluşları temsilcilerinin bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardığı panelde Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu; “Değerli hocalarım sevgili öğrencilerim, böyle anlamlı bir programa katıldığınız için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlar siz çok şanslısınız, fakültemizde tüm imkânlar mevcuttur. Ziraat Fakültesi’nde istediğiniz hocaya kolayca ulaşabilirsiniz. Değerli arkadaşlar her zaman işinizi severek yapın. İşinizi kesinlikle yarına bırakmayın, zaman su gibi akıyor ve çok hızlı geçiyor. Okuduğunuz fakülte çok ayrıcalıklı bir fakültedir. Türkiye’nin birçok resmi kurum ve özel sektöründe Ziraat Fakültesi mezunlarımızı görebilirsiniz. Değerli arkadaşlar herkesten farklı düşünün. Çünkü farklı düşünenler her zaman farklı yerlere gelir ve o zaman başarıyı yakalarsınız” diye konuştu.
Özel sektör tecrübelerini paylaşan TARSİM Bölge Müdürü Ziraat Mühendisi Murat Şevket Yüksel; “Arkadaşlar notlarınızın yüksek olması çok bir şey ifade etmez. En önemlisi; sahada çalışarak kendini geliştirmenizdir. Burada bulunan birbirinden değerli hocaların tecrübelerinden yararlanmanız çok önemlidir” dedi.
Sivil Toplum Kuruluşları adına gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Şanlıurfa Tema Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ise, gençlerin her zaman birçok sivil toplum kuruluşlarında yer almalarını gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Öztürkmen; “STK’larda yer alarak kendinizi geliştirmeniz sizin faydanıza olacaktır. Her zaman en iyi öğrenci olmaya çalışın. Sahada yapacağınız çalışmalar size özgüven kazandıracaktır” dedi.
Kamu kurumlarındaki tecrübelerini aktaran Şanlıurfa İl Tarım Orman Müdürlüğü Temsilcisi Nagehan Ayşe Turanoğuz’da, öğrencilerin, hocaların bilgi ve birikiminden yararlanmasını söyledi. Turanoğuz; “Ne kadar çok kitap okursanız okuyun, tecrübeli, eğitimli ve donamlı hocalarınızın olması sizi çok daha ileriye götürecektir. Kendinize yatırım yapın, sahaya çıkın, kendinizi geliştirin, yabancı dilinizi geliştirin” diye konuştu.
Soru-cevap kısmı ile devam eden program, toplu aile fotoğraf çekimi ile son buldu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı