Dolar 35,1951
Euro 36,6989
Altın 2.961,00
BİST 9.916,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 9°C
Paz 10°C

Prof. Dr. Oğuz, “Kültürün önemi güncelliğini koruyor”

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından Kariyer Söyleşileri kapsamında “UNESCO ve Kültür Sözleşmeleri” söyleşisi …

Prof. Dr. Oğuz, “Kültürün önemi güncelliğini koruyor”
2 Nisan 2022 00:54

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından Kariyer Söyleşileri kapsamında “UNESCO ve Kültür Sözleşmeleri” söyleşisi düzenlendi. Çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Halk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ekici yaptı. Söyleşiye konuşmacı olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı ve UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz katıldı.

Etkinlikte sunum yapan Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, UNESCO bünyesinde gösterilen faaliyetler ve yürürlüğe koymak üzere çalıştıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Türkçe’nin resmi diller ve toplu yapılan toplantılarda konuşma dili olarak eklenmesi için çaba sarf ettiklerini söyleyen Prof. Öcal Oğuz, bu konuda bağımsız Türk devletleriyle ortak faaliyetler yürüttüklerini ifade etti. Ayrıca her yıl UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korun Sözleşmesi kapsamında oluşturulan UNESCO-SOKÜM Listelerine Türkiye ve Türk Dünyası ortak kültürel miras unsurlarından yeni bir miras unsurların kaydedilmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Somut Olmayan Kültürel Mirasların öneminin güncelliğini korunduğunu vurgulayan Prof. Oğuz; “Araştırmalarda kullanılan analitik bilginin yanı sıra; kabul görmüş geleneksel bilgilerin de kullanımının sağlanması gerekiyor. Çünkü kültür kavramı önemini korumaya devam ediyor” dedi.

Sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Oğuz; “Etkinliğe katılanlara ve Ege Üniversitesi öğretim elemanlarına davetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.