Dolar 34,4208
Euro 36,3735
Altın 2.836,84
BİST 9.490,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 17°C

KAMİAD: Geniş Kapsamlı Sicil Affı torba yasa teklifine dahil edildi

ANKARA (İGFA) – KAMİAD tarafından yapılan açıklamada, taahhüt sektöründe yaşanan problemlerin ve çözüm önerilerinin konuşulduğu belirtildi …

KAMİAD: Geniş Kapsamlı Sicil Affı torba yasa teklifine dahil edildi
6 Ekim 2022 04:09

ANKARA (İGFA) – KAMİAD tarafından yapılan açıklamada, taahhüt sektöründe yaşanan problemlerin ve çözüm önerilerinin konuşulduğu belirtildi.

KAMİAD Genel Başkanı Ali Adıgüzel, “Sektörün en büyük problemi olan yüksek enflasyonun telafisi için TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren fiyat farkı yasa değişiklikleri beklentileri karşılayamadı. Düzenlemeler, inşaat sektörü ile onun doğrudan ve dolaylı etkisi altındaki 250’den fazla alt sektörün sorunlarına çare olmadı” dedi.

Yılın ilk 8 ayında 3000’den fazla kamu müteahhidi şirketlerini kapatmak zorunda kaldığını belirten Adıgüzel, “Bu yaralar sarılmaz, sektörün yaşadığı sorunlara tatmin edici ve kalıcı çözümler getirilmezse, Türkiye’deki 80 bine yakın müteahhittin ticari faaliyetleri duracak. Bu da bir milyona yakın işçinin doğrudan işsiz kalması anlamına geliyor. Kamuya iş yapan müteahhitler için ivedi bir şekilde tedbirler alınmalı ve bu tedbirler Ekim ayında TBMM’ye gelecek olan torba yasa teklifine dahil edilmelidir” İfadelerini kullandı.

Öncelikli taleplerini açıklayan Ali Adıgüzel, “Teminatı irad kaydedilen ve ihale yasaklısı olan yüklenicilerin teminatlarının iadesi ve sicil affı getirilmesi, işin gerçekleşme yüzdesine bakılmaksızın şartsız tasfiye hakkı verilmesini de içeren yeni bir ek fiyat farkı ve tasfiye yasa değişikliğinin yürürlüğe girmesi, ayrıca artırımlı fiyat farkı katsayılarının ( B ve D) 2,00 gibi makul bir seviyeye çekilmesidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.