Dolar 34,6171
Euro 36,3320
Altın 2.922,32
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Makine imalat sektörü yol haritasını belirledi

Makine imalat sektörü yol haritasını belirledi
21 Kasım 2024 14:37

Makine İmalatçıları Birliği (MİB), Makine Çalışma Grubu Toplantılarının ikincisini, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) – 1990 yılından beri tüm makine sektöründe yerli makine üreticilerinin çıkarlarını gözetmek ve yerli makine üretimini desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Makina İmalatçıları Birliği (MİB), Türk makine sektörünün gelişimine öncülük eden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

MİB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında oluşturulan Makine Çalışma Grubu Toplantılarının ikincisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınınev sahipliğinde20 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya,MİB Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TSE temsilcileri katıldı.

Toplantıda,Türk makine sektörünün mevcut durumunu ve geleceğe yönelik planlarını yakından ilgilendiren konular ele alınarak, kamu ile özel sektör paydaşları arasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda;Türk makine sektörünün ithalat denetimleri, yurt içi piyasa denetimleri, ticaret politikası korunma araçları, yatırım teşvikleri kapsamındaki beklentileri ve Yeni Teşvik Mevzuatı ana başlıklarında görüş ve beklentileri dile getirildi ve önümüzdeki döneme yönelik çalışmalara ilişkin bir yol haritası hazırlandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.