Dolar 35,1589
Euro 36,6283
Altın 2.971,42
BİST 9.916,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
8°C
Hafif Yağmurlu
Cum 9°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Otomotivde ‘cobot’lar avantaj sağlıyor

Otomotivde ‘cobot’lar avantaj sağlıyor
12 Nisan 2023 15:41

Otomotiv ve mobilitenin değiştiği gibi robot teknolojisi de dönüşüyor.

İSTANBUL (İGFA) – Salgın önlemleri, doğal afetler, çip krizi ve enerji problemleri gibi nedenlerle birçok zorluk yaşayan otomotiv ve OEM sektörü giderek daha fazla otomasyona yöneliyor.

Üretim sürecinin her aşamasına entegre olabilen cobot’lar ile hızlı değişimlere kolayca yanıt veriliyor, üretim maliyetleri düşüyor ve küresel rekabete katkı sağlanıyor.

Üretimde esnekliğin ve Endüstri 4.0’ın da anahtarı olan cobot’lar, bugün otomotiv ve yan sanayisinde birçok farklı uygulamada kullanılıyor.

Cobot kolları ve uç elemanları kalite kontrol, cıvatalama, montaj, polisaj, yapıştırma, kaynak teknolojileri, malzeme taşıma ve makina beslemeye kadar tüm süreçlerde sorunsuzca yer alabiliyor. Cobot’lar, “tak çalıştır ve üretime başla” konseptiyle otomotiv üreticilerinin ve OEM’lerin ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyor ve yatırımın hızlı dönüşünü sağlıyor.

Üretim proseslerine özel yazılımlar, kamera, sensör ve 3D teknolojileriyle üretimin uçtan uca teknolojinin elinde verimli ve sürdürülebilir bir şekilde devam ettiğine değinen Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, cobot’ların risk analizine bağlı olarak hiçbir güvenlik bariyerine ihtiyaç duymadan insanlar ile yan yana, esnek bir üretimin kapılarını da açtığını sözlerine ekledi.

Cobot’ların tüm eksenlerinin 360 derece dönüş kabiliyetiyle herhangi bir konumda ve az alanda monte edildiğini belirten Gök, “Yüksek hassasiyetle çalışabilmeleri, hafif ve kompakt yapıları, düşük işletme maliyetleri otomotiv üreticileri ve OEM’lere kriz ortamlarında destek sağlıyor. Öte yandan kolay programlama, hızlı kurulum ve esnek konumlandırma ile yüksek kalite standartları, verimlilik ve karlı üretim avantajlarıyla, fabrika ve tesisleri geleceğin üretim modellerine hazırlıyor” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.