Salihli TSO’dan rekortmen üyelerine gecikmeli ödül
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası 2018 ve 2019 yıllarında en çok kurumlar ve gelir vergisi ödemiş olan, ihracatta ve istihdamda ilk 10’a giren …
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası 2018 ve 2019 yıllarında en çok kurumlar ve gelir vergisi ödemiş olan, ihracatta ve istihdamda ilk 10’a giren üyelerine düzenlenen bir törenle plaket takdim etti. Oda ayrıca 40 yıllık üyelerini de onurlandırdı.
Her yıl bir önceki dönemde başarılı olmuş üyelerini ödüllendirmeyi bir gelenek haline getirmiş olan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, pandemi nedeniyle yapılamamış olan ödül törenlerinden ikisini bir arada düzenledi.
Lidya Sardes Otel’de gerçekleştirilen ödül gecesine Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa SGK İl Müdürü Buket İnce, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli İİBF Dekanı Prof. Mahmut Kargın, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, İş Kur Salihli Şube Müdürü Huriye Özcan, İlçe SGK Müdür Yardımcısı Feyzullah Akdeniz, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdal Tunca, OSB Başkanı Mehmet Demir ve Vergi Dairesi Müdürü Talip Kara katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, kayıt dışılığın hala yüzde 35-40’lar düzeyinde olduğu ülkemizde dürüst çalışan, vergisini hakkıyla ve zamanında ödeyen iş dünyası temsilcilerini onore etmek için bu töreni bir gelenek haline getirdiklerini belirtti.
İş dünyasının en önemli sorununun kalifiye eleman eksikliği olduğuna dikkat çeken Yüksel, “Bir tarafta genel işsizlik yüzde 12 oranıyla 3 milyon 919 bin kişiye ulaşmış, bir tarafta eleman bulamama sorunu. Demek ki gençlerimizi ihtiyaçlar doğrultusunda yetiştiremiyoruz. Ülke olarak bu sorunu çözmek zorundayız” dedi.
OSB’de boş yer kalmadı
Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci kısmında boş arsa kalmadığını ve kısa zaman sonra Manisa OSB’den sonra bölgedeki en büyük ikinci OSB durumuna gelmesinin beklendiğini vurgulayan Yüksel, “2021 yılı ihracatımız 266 milyon Dolar’a ulaştı. İthalatımız da 23 milyon Dolar seviyesinde. Bu alanda Salihli çok iyi bir örnek haline geldi.” şeklinde konuştu.
Ekonomide girdilerin yüksek fiyat artışlarından kaynaklanan büyük sorunlar yaşandığını, buna rağmen iş dünyası olarak umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmadan işlerin gelişmesine odaklandıklarını belirten Yüksel, sorunların çözüldüğü, ekonomiye güvenin arttığı, istikrarlı bir Türkiye özlemini dile getirdi.
Kriz bir fırsat olabilir
Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, her alanda gelişmesini sürdüren Salihli’nin, Anadolu’nun üretim üssü haline gelmekte olduğunu ifade etti. Sağlam, kadim tarihinin yanı sıra yer altı ve üstü zenginlikleri, üretim ve tüketim ve lojistik merkezlerine yakınlık gibi pek çok avantajı bulunan Salihli’nin gelişmesinde gayretli girişimcilerin katkısının büyük olduğunu kaydetti.
Kaymakam Sağlam, dünyanın büyük bir değişim ve gelişim içinde bulunduğunu, krizlerin yeni fırsatları da beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi.
Ödül töreninde 2018 ve 2019 yıllarında en çok kurumlar vergisi ve en çok gelir vergisi ödeyen, en çok ihracat yapan, en çok istihdam sağlayan ilk 10 kişiye; Salihli TSO’ya 40 yıldır üyeliğini devam ettiren üyeler de olmak üzere toplam 95 kişiye plaket takdim edildi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı