Dolar 35,1589
Euro 36,6283
Altın 2.971,42
BİST 9.916,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
8°C
Hafif Yağmurlu
Cum 9°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

ULUTEK firmasına TÜBİTAK desteği

BURSA (İGFA) – 2020’de faaliyetlerine başlayan ULUTEK Teknopark firması Envora Ar-Ge Mühendislik, Sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını …

ULUTEK firmasına TÜBİTAK desteği
12 Eylül 2022 12:45

BURSA (İGFA) – 2020’de faaliyetlerine başlayan ULUTEK Teknopark firması Envora Ar-Ge Mühendislik, Sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını sürdürürken TÜBİTAK onaylı projelerle çevreci çözümler üreterek dikkati çekiyor.

Sektörde 26 yıllık deneyiminin olduğunu belirten Enovar Ar-Ge Mühendislik firmasının kurucusu Prof. Dr. Taner Yonar, çevre teknolojileri konularında uzman olmam sebebiyle projelerimizi bu doğrultuda geliştirmeye özen gösterdiklerini belirterek, “TÜBİTAK’ın 1507 Başlangıç Ar-Ge Destek Programı’ndan destek almaya hak kazandığımız projelerimizde çevreyi önceliğimiz olarak belirledik. Bu projelerimiz; atık sularda kullanılabilecek yerli ve milli ultrasonik doppler debimetre sisteminin geliştirilmesi ve sıfır atık yaklaşımıyla manyetitin koagülant-flokülant olarak kullanıldığı kimyasal arıtma sisteminin geliştirilmesidir. Bu sayede çevre duyarlılığı ile üretimi-arıtmayı desteklemeyi amaçlıyoruz. Bursa ya da Türkiye’nin değil, dünyanın önceliği çevre olmalı düşüncesindeyiz” diye konuştu.

DETERJANSIZ ÇAMAŞIR MAKİNESİ PATENTİ DİKKATİ ÇEKİYOR

Birçok alanda çalışmalar yürüttüklerini de belirten Yonar, “Aynı anda iki silahı kullanma imkânı veren kamera destekli ve ekran kontrollü nişangah sisteminin faydalı model belgesi elimizde bulunuyor. Bunun yanında deterjan kullanılmadan çalışan çamaşır makinesi patenti de firmamızda bulunuyor. Envora Ar-Ge Mühendislik olarak, uluslararası gıda, tekstil, makine, kimya vb. üretim fabrikalarının da bulunduğu birçok firmanın doğayı koruma ve sıfır atık yaklaşımına sahip bakış açısı ile atıksu arıtma tesislerinin tasarımları yapmakta ve geri kazanım sistemleri kurulum projelerini yürütüyoruz. Ayrıca membran elektrokimyasal ünite, elektrokimyasal ozon jeneratörü, elektrokimyasal ozon, istenilen boyutlarda anot, istenilen boyutlarda katot ve elektrokimyasal oksidasyon ünitelerinin üretimini sağlayarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yenilikçi çözümler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.