Bursa’da İnegöl Zabıtası’ndan kırtasiye denetimi
BURSA (İGFA) – Her alanda halkın huzuru, güvenliği ve refahı için yoğun mesai harcayan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle …
BURSA (İGFA) – Her alanda halkın huzuru, güvenliği ve refahı için yoğun mesai harcayan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle okul sezonunda fahiş fiyat ve fırsatçılık yapılmasının önüne geçmek, fırsatçılık yapanlara karşı da gerekli mücadeleyi vermek ve vatandaşı korumak adına yoğun bir denetim çalışması gerçekleştirdi.
Belirli aralıklarla farklı sektörlere yönelik denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte okul malzemeleri satışı yapan işletmeleri mercek altına aldı.
Okulların açılması ile birlikte satışı artan ürünler üzerinden fırsatçılık yapılmaması için ince eleyip sık dokuyarak hem kırtasiyeler, hem de kırtasiye malzemesi satan market ve milyoncu gibi iş yerleri tek tek denetlendi.
Denetimler öncesi öğrencilerin sıklıkla kullandığı malzeme ve markalar tespit edilerek, tüm işletmelerde özellikle bu ürünlerin fiyatları üzerinden karşılaştırmalar yapıldı.
FAHİŞ FİYAT UYGULAYAN İŞLETMELER İL TİCARET MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRİLDİ
İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden denetimlere ilişkin yapılan açıklamada, ilçe genelinde fahiş fiyat ve etiket denetimlerimiz belirli aralıklar ile farklı sektörlere yönelik devam ettiğini belirtti. Bu kapsamda sadece gıda işletmeleri değil, vatandaşın hakkını korumak adına her sektörde ekiplerin üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirdiklerine dikkati çeken müdürlükten yapılan açıklamada, “Okulların açılmasıyla birlikte de öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına yoğun bir döneme giren kırtasiye vb. ürünlerin satışını yapan başta kırtasiyeler olmak üzere marketler ve milyoncu diye tabir edilen işletmeler üzerine yoğunlaşıldı. Yapılan çalışmada özellikle fahiş fiyat, etiket ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı gibi konu başlıklarında denetimler gerçekleştirildi. Denetimler sırasında belirli marka ve ebatta öğrencilerimizin sıklıkla aldıkları ürünler belirlenerek bu ürünlerin satışının yapan işletmelerdeki fiyatlar kıyaslandı. Bu kıyaslama sonucu fahiş fiyat ile satış yapan işletmelerden savunma istenerek Ticaret İl Müdürlüğüne gerekli işlemleri yapmaları için bilgi verildi. Örneğin fiyat ortalaması 40-45 TL olan bir ürünün bazı işletmelerde 60 TL’ye satıldığı tespit edildi. Bu ve benzeri tespitlere ilişkin İl Ticaret Müdürlüğüne gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.