Dolar 34,6024
Euro 36,5734
Altın 2.942,61
BİST 9.631,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 13°C
Pts 12°C

Bursa’da sazlıklardan gönüllere uzanan bir sır! Sabırla üflenen nefes: Meşk-i Ney

Bursa’nın mütevazi gerdanlığı olan Irgandı Köprüsü üzerinde bulunan Dem Sanat Ney Ve Tesbih atölyesinde ney ve resim dersleri veriliyor. Neyzen …

Bursa’da sazlıklardan gönüllere uzanan bir sır! Sabırla üflenen nefes: Meşk-i Ney
12 Mart 2022 11:06

Bursa’nın mütevazi gerdanlığı olan Irgandı Köprüsü üzerinde bulunan Dem Sanat Ney Ve Tesbih atölyesinde ney ve resim dersleri veriliyor. Neyzen Enes Salih Kılıç, ney imalatını ve tesbihleri manevi miras olarak gördüğünü ifade etti.

GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)
Sazlıklardan gönüllere uzanan bir sırdır ney. Bu sırra vakıf olan bizdendir.


Ney, icra olanakları açısından zengin ve teknik yönden güç bir çalgıdır. Bursa’da tarihi altı asrı geçen ve dünyanın ilk çarşılı köprüsü olma özelliğini taşıyan Irgandı Köprüsü üzerinde bulunan Dem Sanat Ney ve Tesbih atölyesinde hafta içi Ney dersleri verilirken hafta sonu ise resim dersleri veriliyor.

Neyzen Enes Salih Kılıç, “Bursa Irgandı Köprüsü’nde Dem Sanat Ney ve Tesbih atölyesinde ney dersleri veriyoruz. Burası rahmetli İbrahim Benlioğlu hocamızın atölyesiydi. 2011 yılından itibaren ney ve tesbih çalışmaları yapıyordu. Atölyede yapılan neyleri hem de tesbihleri kendisi yapıyordu.

Burasını boş zamanlarını değerlendirmek için kullanıyordu. Ben hocamızın 21 yıl talebesiydim. Kendisinden uzun süre ney dersleri almıştım. Ben de hocamız vefat ettikten sonra ney derslerindeki boşluğu biz doldurmaya çalışıyoruz. Ney derslerini ben yapıyorum.

Önceden resim dersleri yoktu şimdi atölyeyi canlandırmak için hafta sonu resim dersleri yapıyoruz. Ney imalatını ve tesbihleri manevi miras olarak gördüğümüz için onu devam ettirme uğraşındayız” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.