Dolar 34,4096
Euro 36,3049
Altın 2.842,70
BİST 9.420,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 17°C

CRR Uluslararası Barok Müzik Festivali Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda 13 – 18 Nisan tarihleri arası, CRR Uluslararası Barok Müzik …

CRR Uluslararası Barok Müzik Festivali Başlıyor
9 Nisan 2022 01:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda 13 – 18 Nisan tarihleri arası, CRR Uluslararası Barok Müzik Festivali gerçekleşecek. Festival kapsamında, konserlerin yanı sıra; söyleşi, sergi, ücretsiz fuaye konserleri, dans gösterisi ve ustalık sınıfı çalışmaları da sanatseverleri bekliyor.

Antik Dönem Enstrümanlarıyla Konser

CRR Uluslararası Barok Müzik Festivali, 13 Nisan, saat 17.00’de fuaye alanında ücretsiz olarak gerçekleşecek Otto Barok konseri ile başlayacak. Topluluk dinleyenleri, antik enstrümanlar ile 1200’lü yıllara uzanan müzikal bir yolculuğa çıkararak. “Müziğin Esrarengiz Yolculuğu” başlıklı konserde; opera şarkıları, İrlanda, İskoçya, İspanya, İngiltere gibi medeniyetlerin antik formdaki müzikleri ve sefarad şarkıları seslendirilecek. Orkestra şefi Orhan Avcı önderliğinde kurulan topluluğun yapısında; keman, viyola, çello, klâsik çalgıların yanı sıra viola da gamba, lavta, klavsen, org, arşlut gibi antik formdaki enstrümanlar bulunuyor.

Bizans Akademisi’nden Vivaldi Şöleni

Festivalin ilk akşamında ise Grammy ve Gramophone gibi prestijli ödüllere sahip Accademia Bizantina konser verecek. Barok üslubu hiçbir ekleme, çıkarma ve dönüştürme olmadan, eski enstrümanların seslerine dayanarak araştıran uluslararası üne sahip orkestra, barok müziğin popüler ismi A. Vivaldi’nin eserlerini icra edecek.Konser saat 21.00’de başlayacak.

Usta Müzisyenlerden Ücretsiz Ders İmkânı

Festivalin ikinci günü olan 14 Nisan’da saat 17.30’da, aynı akşam konser verecek olan Deutsche Oper Berlin Baroque Ensemble üyeleri genç müzisyenlerle “Ustalık Sınıfı” yapacak. Berlin Filarmoni Orkestrası solo obuacısı Albrecht Mayer ve Berlin Alman Devlet Opera Orkestrası solo fagotçusu Selim Aykal ile ustalık sınıfında bire bir çalışmak isteyen genç müzisyenlerin değerlendirilmeye alınmaları için, 12 Nisan’a kadar kısa performans videolarını [email protected] adresine mail atmaları gerekiyor.

Emrah Sefa Gürkan Rönesans ve Medicileri Anlatacak

Aynı gün saat 19.00’daakademisyen, tarihçi, yazar Emrah Safa Gürkan Rönesans ve Mediciler başlıklı söyleşi gerçekleştirecek. CRR Fuayesi’nde gerçekleşecek söyleşiye katılımın ücretsiz olacak.

Deutsche Oper Berlin Baroque Ensemble konseri ise saat 21.00’de başlayacak. Topluluk A. Marcello, A. Vivaldi, J.A. Hasse ve J.Sebastian Bach’ın obua, fagot ve yaylı çalgılar için besteledikleri eserleri icra edecek.

Shakespeare ve Müzik

Festivalin üçüncü gününde CRR Fuayesi’nde sanatseverleri “Shakespeare ve Müzik” başlıklı Shakespeare’in farklı oyun ve sonelerinden metinlerarası kolaj yöntemiyle hazırlanmış performans karşılayacak. Soprano Linet Şaul, tiyatro performansıyla Ayşe Lebriz Berken, viola da gamba enstrümanıyla Bülent Oral ve archlute ile Diego Leveric sahnede olacak.

Kahvenin Kokusunda Müzik

Viyana’nın ilk kahvesinin hikâyesi Yeniçerilerin Viyana kuşatması sonrası geride bıraktıkları bir kahve çuvalı ile başlıyor. Kahvenin “Türklerin içeceği” olarak benimsendiği dönemde Türklerin Avrupa’yı etkilediği bir diğer unsur ise müzikti. 15 Nisan akşamı, Les Essences’in vereceği “Kahvenin Avrupa Yolculuğu” başlıklı konserde, Türk etkisiyle ortaya çıkan klasik müzik eserleri seslendirilecek.

Barok Sarayında Gezinti

16 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de Hande Cangökçe ve Kaan Buldular’ın kurduğu Dua Lamente “Barok Sarayında Gezinti” başlıklı konser verecek. Duo Lamante’nin repertuvarında, Fransız ve İtalyan barok bestecilerinin eserlerinin yanı sıra; barok dönemde bestelenmiş Osmanlı Saray Müziği’nden eserler de yer alıyor. Konsere katılım ise ücretsiz.

Bilinmeyen Eserlere Yolculuk

Aynı akşam saat 21.00’de uluslararası başarılara sahip bir barok orkestrası olan Darmstadt Barok Solistleri müzikseverlerle buluşacak. 2004 yılında sanat yönetmeni, başkemancısı ve solisti Ethem Emre Tamer tarafından orkestra barok repertuvarının bilinmeyen eserlerini dinleyiciyle buluşturuyor. Barok dönem enstrümanlarıyla ve o dönemde olduğu gibi şefsiz olarak gerçekleşecek konser dinleyenleri zaman yolculuğuna çıkaracak.

Vivaldi Evreninde Dans

Festivalin son günü olan 18 Nisan Pazartesi akşamı ise; ünlü İtalyan dans topluluğu Spellbound Contemporary Ballet izleyenleri Vivaldi’nin evrenine sıra dışı bir yolculuğa çıkaracak. “Vivaldiana” başlıklı dans gösterisi, Vivaldi’nin asi ve alışılmadık kişiliğinin yeniden yorumlanması fikrinden oluşmuş. Koreograf Mauro Astolfi, Vivaldi’nin yaşamı boyunca barok müziği yeniden icat etme yeteneğini harekete çevirmiş ve sarsıcı bir performans ortaya çıkmış.

Nurgül Çomak Keman Sergisi

CRR Uluslararası Barok Müzik Festivali kapsamında, Türkiye’nin ilk kadın keman yapımcısı olarak uluslararası müzik camiasına hizmet veren Nurgül Çomak’ın yaptığı viyola, çello ve kemanlardan oluşan sergi de görülebilecek. Hayat verdiği her ağacın ayrı bir hikayesi olduğuna inanan Çomak’ın sergisi festival bitimine kadar fuaye alanında ziyaret edilebilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.