Dolar 35,2917
Euro 36,7842
Altın 2.976,66
BİST 9.916,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
8°C
Hafif Yağmurlu
Cum 9°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Keleş: çiftçisi aç olan ülkenin halkı da açtır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Çiftçisi aç olan bir ülkenin halkı da açtır. Önce çiftçimizi kalkındıracağız …

Keleş: çiftçisi aç olan ülkenin halkı da açtır
8 Nisan 2022 05:36

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Çiftçisi aç olan bir ülkenin halkı da açtır. Önce çiftçimizi kalkındıracağız” dedi.

CHP’nin tarım politikalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, AKP’nin tarım politikalarında yaptığı hataların bedelini çiftçi ile halkın ödediğini söyledi.

ÇİFTÇİMİZ MİLLİ GELİRİN YÜZDE 1’İ KADAR DESTEKLEME ALACAK

Başkan Keleş, şunları kaydetti; “Tarım topraklarımızı taviz vermeden, amasız ve fakatsız koruyacağız. Ziraat Bankası çiftçinin bankası olacak, kuruluş amacına dönecek, çiftçiye üretim için ucuz kredi verecek. Kurumları yeniden yapılandıracağız. Et ve Süt Kurumu, Çay-Kur, TMO gibi KİT’ler ile tarımsal kooperatif ve birlikleri çiftçiyi ve üretimi destekleyecek şekilde yeniden etkin hale getireceğiz. Her köye en az bir teknik personel ataması yapacağız. Kooperatifçiliği destekleyeceğiz.

Çiftçilerimiz, her yıl milli gelirin en az yüzde 1’i kadar destek alacak. Tarım Kanunu’nda yazmasına rağmen bugüne kadar ödenmeyen tarımsal destekleri bir plan çerçevesinde ödemeye başlayacağız. Ödeme her yıl Ekim ayı öncesinde peşin yapılacak.
Çiftçilerimizin borç yükünü hafifleteceğiz: Kredi, su ve elektrik borçlarının faizini silerek gelirine göre yeniden yapılandıracağız.

ÇİFTÇİNİN KULLANDIĞI MAZOTTAN VERGİ ALINMAYACAK

Tarımsal üretimde kullanılan mazottan vergi almayacağız. Çiftçi ürün fiyatını ekmeden önce bilecek: Ürün taban fiyatlarını bir yıl önce açıklayacağız. Hububat, yağlı tohum, baklagiller gibi belli ürünlerde alım garantisi vereceğiz. Çiftçimiz sulama faturasını hasattan sonra ödenecek: Yani tarımsal sulamada kullanılan elektrik faturası hasattan sonra ödenecek.

HİÇBİR TARIM ARACI HACZEDİLEMEYECEK

Hiçbir tarım aracı haczedilemeyecek. Doğrudan gelir desteği kapsamında yapılan ödemelerden vergi ve banka komisyonları kalkacak. Hasat döneminde ithalatı yasaklayacağı. Mera alanlarını koruyacak, besiciye açacağız Yem maliyetini düşürmek için meraları düşük ücretle besiciye açacağız. Süt üreticimiz 1 kilo süt satıp, bunun parasıyla en az 1,5 kilo yem alabilecek. Besicimiz ürettiği 1 kilo eti satarak, bunun parasıyla 25 kilo yem alabilecek.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.