Dolar 35,1991
Euro 36,6510
Altın 2.962,33
BİST 9.896,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Per 7°C
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Manisa’da tarımsal üretim çeşitlendiriliyor

Manisa’da tarımsal üretim çeşitlendiriliyor
8 Mart 2023 15:51

2023 yılında tarımsal ve kırsal kalkınmaya 122 milyon TL gibi büyük bütçe ayıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, ‘Meyveciliği Geliştirme Projesi’ kapsamında daha önce dağıttığı 500 bin fidana, 150 bin fidan daha dahil etmeye hazırlanıyor. Başvurular 30 Nisan’a kadar alınacak.

MANİSA (İGFA) – Tarımsal üretimin çeşitlenmesi ve üreticilerin topraktan elde ettikleri gelirin artmasına yönelik ‘Meyveciliği Geliştirme Projesi’ni hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında şu ana kadar 500 bin fidanı üreticiyle buluşturdu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik 2023 yılı bütçesini 122 milyon TL olarak açıklamasının ardından çalışmalarını sürdüren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 17 ilçede üreticilere zeytin, ceviz, Trabzon hurması ve incirden oluşan 150 bin fidanın daha dağıtılması için çalışma başlattı.

Başvuru şartları ile ilgili bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, şunları kaydetti:

“Tarlanın en az 3 dekarlık alanı boş olmalıdır. Tarlada bir ya da iki yıllık bitkilerin olmasında sakınca yoktur. Fidan dikimi yapılacak olan tarla, mutlaka ÇKS’de belirtilmelidir. Tapu ve ÇKS belgeleri, başvuran kişiye ait olmalıdır. ÇKS belgeleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alınmalıdır. Geçmiş yıllarda fidan desteklemesinden yararlanmış olan kişiler, fidan desteklemesinden tekrar yararlanamaz. Yanlış ve eksik belgelerle yapılan başvurular işleme alınmayacaktır. Başvuru dilekçesi ile birlikte tarla tapu fotokopisi ve Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi ile başvurabilirler. Başvurular, ilçelerde Muhtarlıklar İşleri Şube Müdürlüklerimize; merkezde Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza yapılacaktır.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.