Dolar 35,2917
Euro 36,7842
Altın 2.976,66
BİST 9.916,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
8°C
Hafif Yağmurlu
Cum 9°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Sema Karaoğlu’ndan ‘İstiklal Marşı’ mesajı

Sema Karaoğlu’ndan ‘İstiklal Marşı’ mesajı
13 Mart 2023 07:51

CHP’li Dr. Sema Karaoğlu, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 102’nci yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri ulu önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarını ileten Dr. Sema Karaoğlu, Milli şair Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle andı.  Dr. Karaoğlu,  “Aynı ruh ve heyecana sahibiz. Her şart altında vatanımıza sahip çıktık, çıkmaya devam ediyoruz” dedi

 “İstiklal Marşı’nın her dizesi egemenliği eline alan ve kendi kaderini kendi tayin eden milletimizin sesidir” diyen Karaoğlu, “Dört bir yandan  işgal edilip, hak ve özgürlüklerimiz talan edildiği yurdumuzda , dönemin iktidar sahipleri kendi ikballeri için bu işgallere göz yumarken, bir çift mavi göz bu durum karşısında bağımsızlık vurgusu yapıyordu. İşgal girişimine ve toprakların bölüşülmesine asla rıza göstermeyen o mavi gözlü vizyoner lider, Samsun’dan hürriyet ateşini yaktı. Hürriyet ateşini alevlendirmek, Türk Milletinin  düşmana karşı mücadele ruhunu güçlendirmek  için de bir marş yazılması gerektiğine inanıyordu. Bu kapsamda 721 şiir yazıldı. Ödüllü olan bu şiir yarışmasına işin içinde para olduğu için  dönemin en ünlü şairlerinden Mehmet Akif katılmamıştı. Dönemin Maarif Vekili olan Hamdullah Suphi Bey’in devreye girmesinin ardından Mehmet Akif Ersoy marş için bir şiir yazdı ve birinci mecliste bu şiir   12 Mart 1921 yılında İstiklal Marşımız olarak kabul edildi.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Dr. Karaoğlu, “Biz Türk Milleti olarak tarih boyunca bağımsızlığımıza her daim aşık olduk, esarete ve tutsaklığı asla ama asla kabul etmedik. İstiklal Marşı da zaten bu ruhun vücut bulmuş haline dönmüş halidir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin vatanını sonuna kadar koruma ve kollama iradesinin yansımasıdır. İstiklal Marşı ile ortaya konan mücadele ruhu ve hürriyet ateşi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde cephelerde destan olarak yansımış ve vatanın her toprağına bağımsızlık mührü vurulmuştur. Bu hürriyet ateşi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı ile taçlanmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bütün Dünya’ya Türk Milletinin bir kez daha esaret altına alınamayacağını göstermiştir” dedi.

 Dr. Karaoğlu “Bugün de halkımız aynı ruha ve aynı heyecana sahiptir. Özgür, adil ve huzur içinde bir Türkiye’nin teminatı halkımızın sahip olduğu bu ruhtur. Geleceğimizi de bu ruh belirleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 102’nci yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, başta Ulu önderimiz,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve özgürlük uğruna nice destana imza atan bütün kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.