Dolar 34,4208
Euro 36,3735
Altın 2.836,84
BİST 9.490,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 17°C

Su ve katı atık altyapıları AB finansmanı ile güçlenecek

Türkiye’nin 8 ilindeki su ve katı atık altyapıları dev proje ile güçlendirilecek. Finansmanı AB ve Fransız Kalkınma Ajansı AFD tarafından …

Su ve katı atık altyapıları AB finansmanı ile güçlenecek
19 Mart 2022 03:57

Türkiye’nin 8 ilindeki su ve katı atık altyapıları dev proje ile güçlendirilecek. Finansmanı AB ve Fransız Kalkınma Ajansı AFD tarafından karşılanacak proje, İller Bankası ve AFD’nin belediyelerle ortak çalışması ile yürütülecek.

KİLİS (İGFA)- İller Bankası ve AFD’nin birlikte yürüttüğü “Belediye Hizmetleri Projesi”nin 8 ildeki 12 faydalanıcı kurumu, 7-8 Mart 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenen bir çalıştayda buluşarak uluslararası ihale prosedürleri eğitimi aldı.

266 MİLYON KİŞİYİ KAPSIYOR

2020’de başlayan “Belediye Hizmetleri Projesi”ne Avrupa Birliği’nin sağladığı 203 milyon Avro’luk hibe finansmanını yöneten Fransız Kalkınma Ajansı AFD, 63 milyon Avro’luk bir kredi ile projenin toplam finansmanını 266 milyon Avro’ya çıkarttı. Proje kapsamında Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa olmak üzere 8 ilde içme suyu, atık su ve katı atık sistemlerinin güçlendirilmesi için 19 altyapı yatırımının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

2025 yılında tamamlanacak olan program sayesinde, son yıllarda nüfusu yoğun bir şekilde artan bölgedeki yaklaşık 2,4 milyon kişi, daha güçlü içme suyu, atık su ve katı atık hizmetlerine ulaşacak. Ayrıca, iklim değişikliğinin yol açtığı kuraklık tehlikesine karşı, su kaynakları daha sürdürülebilir bir şekilde yönetilerek yılda yaklaşık 4,5 milyon metreküp kirli suyun çevreye karışması önlenecek ve yılda yaklaşık 22 milyon metreküp içme suyu tasarruf edilecek. Program, belediyelerin katı atık ve atık su sistemlerinin daha etkili yönetimini sağlayarak, sera gazı emisyonlarının azaltılmasına da önemli ölçüde katkıda bulunacak.

İLLER BANKASI VE AFD ÇALIŞTAY YAPTI

Projenin önemli hedeflere etkili bir şekilde ulaşması için yapılan teknik destek faaliyetleri kapsamında, projenin nihai faydalanıcıları ve uygulayıcıları olan belediyeler ile su ve kanalizasyon idarelerinin teknik ve finansal yönetim kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu bağlamda gerçekleştirilen ve 85 kişinin katıldığı çalıştayda AFD’nin Paris’ten gelen uzmanları ihale prosedürleri ile ilgili bir eğitim verdi. Eğitime İLBANK Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlükleri de katılarak önemli katkılarda bulundu. Bundan sonraki aşamada, proje kapsamında yerelde yürütülecek olan ihale süreçlerinin en etkili şekilde yönetilerek, 8 ilde hizmetlerin güçlenmesi ve Türkiye’nin iklim değişikliğine karşı mücadelesinin desteklenmesi hedefleniyor.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.