Dolar 35,6193
Euro 36,9359
Altın 3.117,96
BİST 10.053,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 13°C
Cum 12°C
Cts 13°C

AHESEN: Devlete bağlı rapor merkezi kurulmalı

AHESEN: Devlete bağlı rapor merkezi kurulmalı
27 Kasım 2024 13:08

Aile hekimliğinin temel olarak birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri verdiğine dikkati çeken Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, aile sağlığı merkezlerinin bir çok rapor için tıbbi donanım olarak yeterli olmadığını belirtti. Dr. Kandemir, devlete bağlı rapor merkezlerinin kurulup, raporların bu merkezlerden verilmesini önerdi.

ANKARA (İGFA) – Aile Hekimleri’nden sağlık raporlarına yönelik öneri ve açıklama geldi.

Kısa adı AHESEN olan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, söz konusu raporlaron bilirkişilik hizmeti olduğunun altını çizerek, öneride bulundu.

Aile Sağlığı merkezleri birçok rapor için de tıbbi donanım olarak yeterli olmadığını belirten Dr. Kandemir, “Bu tip sağlık raporları  için önerimiz:  devlete bağlı,rapor merkezleri kurulup raporların bu merkezlerden verilmesi şeklindedir” dedi.

Son dönemde, medyada çıkan  “sağlık  raporları için aile hekimliğinde ücret alınacak” şeklindeki haberler için henüz bir mevzuat olmadığını belirten Dr. Kandemir, konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada, “Mevcut durumda aile hekimleri hastalardan  herhangi bir ücret almamaktadır. Ancak bu söylemin uygulamaya geçmesi halinde raporların ücret şekli hastanelerle aynı olmalıdır. Bir tarafta ücretli bir tarafta ücretsiz olması zaten makul değildir. Aile sağligi merkezlerinde rapor için ısrar olacaksa da ücret düzenlemesi ; sadece raporu düzenleyenlere yansıtılacak  şekilde olmalıdır ve hastanın  sevk edilmesi durumunda da aynı şartlar oluşturulmalıdır. Bu tarz düzenlemeler bu isi yapan aile hekimliği çalışanlarıyla istişare edilerek  yapılırsa vatandaşın da meslektaşlarimızın da daha rahat sistemi yürüteceği ve fayda göreceğini  tekrar vurgulamak isteriz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.