Dolar 34,4222
Euro 36,4476
Altın 2.846,82
BİST 9.425,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 15°C
Sal 17°C

Dikkat! Bu hastalık 80 milyon kişide görülüyor!

Dikkat! Bu hastalık 80 milyon kişide görülüyor!
12 Mart 2023 15:11

Glokom, göz sinirinin hasarıyla karakterize olan ve kalıcı görme kaybına sebep olabilen bir hastalıktır. Tüm dünyada yaklaşık 80 milyon glokom hastası bulunmaktadır ve glokom kalıcı görme kaybı nedenleri arasında 2. sırada yer almaktadır.

İSTANBUL (İGFA) – Glokomda erken tanı ve tedavi, görmenin korunması açısından çok önemli.

Doç. Dr. Serdar Özateş, Glokom hastalığıNIN anne karnında ya da doğumdan itibaren herhangi bir yaş diliminde oluşabildiğine dikkati çekerek, “Erken tanı ve tedavi kalıcı görme kayıplarının önüne geçebilir. Glokomun tedavisi glokomun tipine ve seyrine göre değişmekle birlikte medikal ya da cerrahi olarak yapılabilmektedir” dedi.

Medikal tedavi ile ilerlemesi durdurulamayan ya da ilaç kullanımında sorunlar yaşayan hastalarda cerrahi tedavi ile glokom hastalığının ilerleyişi kontrol altına alınabileceğini ifade eden Dr. Özateş, “Glokom hastalığının sinsi seyirli olduğu ve hastaların büyük çoğunluğunu glokom hastası olduğunu bilmeyen kişilerin oluşturduğu düşünüldüğünde rutin göz muayenesin önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır. Risk faktörlerine sahip olan hastaların yılda en az 1 kez göz muayene olmaları tavsiye edilmektedir” diye konuştu.

GLOKOM KİMLERDE GÖRÜLÜR? KİMLER RİSK ALTINDADIR?

  • -Artmış göz içi basıncı
  • -40 yaş üzerinde olmak
  • -Yüksek miyop ya da hipermetrop olmak
  • -Aile bireylerinde glokom hikayesi olması başlıca risk faktörleridir.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.