Dolar 35,2917
Euro 36,7842
Altın 2.976,66
BİST 9.916,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
8°C
Hafif Yağmurlu
Cum 9°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Kekemeliğin sebebi henüz anlaşılamadı

Kekemeliğin sebebi henüz anlaşılamadı
16 Mayıs 2023 12:01

Holistik Yaşam Koçu ve Psikolojik Danışma Uzmanı Kübra Demirbağ, Kekemeliğin sebebi tam olarak anlaşılamadığını ifade ederken, “ Sorunun kalıcı olmaması için tıbbi destek almalılar” diye konuştu.

BURSA (İGFA) – Holistik Yaşam Koçu ve Psikolojik Danışma Uzmanı Kübra Demirbağ, konuşma bozuklukları ve nedenlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kekemeliğin, konuşma esnasında kelimeler arasında duraksamalar, hecelerin uzatılması ve tekrarlanması ile ortaya çıkan konuşma akışında meydana gelen bir bozukluk olduğunu vurgulayan Demirbağ, “Kekemeler ne söyleyeceklerini bilirler ancak bunu eyleme dökmekte zorlanırlar. Genelde cümlelerini tamamlayamazlar. İleri dönemlerde konuşmak için çabalama esnasında değişik vücut hareketleri de bu soruna eklenebilir. Bu sorun 2-5 yaş arasında ortaya çıkar” dedi.

TIBBİ DESTEK ALINMALI

Kekemeliğin çocukta kendiliğinden düzelebildiği gibi ileri yaşlara kadar da devam edebileceğini aktaran Kübra Demirbağ, “Kekemeliğin sebebi tam olarak anlaşılabilmiş değildir. Ancak muhtemel sebepler arasında konuşma kaslarında ve dilde gelişim bozukluğu, psikolojik sorunlar, konuşma kaslarında uyum bozukluğu, nefes problemleri, çocuğun yaşadığı psikolojik travmalar ve genetik yapı sorumlu tutulmaktadır.  Kekeleyen çocuklardaki sorununun kalıcı olmaması ve ileride psikolojik yapılarının bozulmaması için vakit geçirmeden tıbbi destek almalıdırlar. Bu destek yaşam koçu, psikolog yada psikiyatri uzmanı tarafından yapılabilir” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.