Dolar 36,3015
Euro 37,8799
Altın 3.428,71
BİST 9.763,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 3°C
Kar Yağışlı
İstanbul
3°C
Kar Yağışlı
Per 2°C
Cum 3°C
Cts 4°C
Paz 4°C

Tutuklu Ümit Özdağ’dan açıklama: TÜSİAD’a soruşturma açılması trajikomiktir

Tutuklu Ümit Özdağ’dan açıklama: TÜSİAD’a soruşturma açılması trajikomiktir
18 Şubat 2025 12:16

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, TÜSİAD soruşturmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

İSTANBUL (İGFA) – Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TÜSİAD’ın iktidara yönelik eleştirileri sonrasında TÜSİAD’a yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak, “TÜSİAD’ın da olan biteni uzun süre sessiz ve etkisiz izledikten sonra özü itibari ile yumuşak bir açıklama eleştirmesine neden olmuştur. Ancak Cumhur İttifakı’nın bu yumuşak eleştiriye gösterdiği tepki arzu ettikleri modelin Beyaz Rusya olduğunu bir kez daha açık şekilde göstermiştir” ifadesini kullandı.

Özdağ’ın yazılı açıklaması basın kuruluşlarına Zafer Partisi Genel Merkezi tarafından ulaştırıldı.

Cumhur İttifakı’nın yönlendirmesi ile TÜSİAD’ın açıklaması üzerine “yargı organlarını etkilemek” iddiası ile TÜSİAD’a soruşturma açılması trajikomik olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özdağ, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Anayasa Mahkemesi bireysel hakların ihlaline dair karar aldığı zaman Anayasa Mahkemesi’ne ve mahkeme üyelerine siyasi eleştiri sınırlarını çok aşan tepkiler veren, hatta mahkemenin kapatılmasını öneren açıklamalar yargıyı baskı altına almak, adil yargılanmayı etkilemek olmuyor da TÜSİAD’ın açıklamaları mı adil yargılamayı etkileme girişimi oluyor? Yaşanan, muhalefete yönelik düşman ceza hukuku uygulamasının bir parçasıdır. İktidar bloğu kayıtsız şartsız itaat etmeyen herkesi artık düşman olarak görmektedir” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.