Dolar 35,3281
Euro 36,4812
Altın 3.033,41
BİST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Sanal Masaüstü ve Sanal Sunucu Arasındaki Fark Nedir?

Sanal Masaüstü ve Sanal Sunucu Arasındaki Fark Nedir?
27 Ekim 2022 11:09

Sanal sunucular ve sanal masaüstleri, aynı şey olmasalar da, bilgisayar ağınız için aynı sunucu sanallaştırma hedeflerinden bazılarını pratikte gerçekleştirebilir. Sanal masaüstü, farklı kullanıcıların bir bilgisayarda farklı işletim sistemlerini çalıştırmasına, fiziksel makineden ayrı çalışmasına veya kaybolması veya çalınması durumunda bağlı aygıtları kesmesine olanak tanıyan bir teknolojidir. Siz de bir sanal sunucu kiralaması sağlayarak bir VDS sunucusu satın alabilir veya VDS kiralama sağlayabilirsiniz.

Bir sanal sunucu, uzak kullanıcıların çalışmasına ve farklı işletim sistemlerini çalıştırmasına izin verebilir, ancak ek yeteneklere de sahiptir. Örneğin, tüm sunucuyu kapatmadan yeni yazılım veya uygulamaları test etmek için bir sanal sunucu kullanılabilir ve bu sanal masaüstünün rolü değildir.

Sanal masaüstü sunucusu, bir sanal masaüstü altyapısı biçimidir. Bu tür bir sanal sunucu, bu amaç için tasarlanmış bir sanal sunucu üzerinde birden çok sanal masaüstünü barındıracak sanal bir masaüstü ortamı oluşturmak için kullanılır.

 

Sunucu Sanallaştırma Nedir?

Sunucu sanallaştırma, sunucuyu birden çok sanal sunucu gibi görünecek ve çalışacak şekilde bölümlere ayırmak veya bölmek için sanallaştırma yazılımı kullanıyor. Her sanal sunucu daha sonra kendi işletim sistemlerini çalıştırabilir ve gerektiğinde kullanılabilir. Bu şekilde, bir bütün olarak sunucu, yalnızca bir uygulamaya veya göreve tahsis edilmek yerine birçok şekilde kullanılabilir ve optimize edilebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.