Dolar 34,4208
Euro 36,3735
Altın 2.836,84
BİST 9.490,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 17°C

Sanayi 4.0’ın Hızını Yakalayan Teknoloji

CLPA tarafından geliştirilen CC-Link IE TSN, Sanayi 4.0 ile fabrikaların değişen ve kişiselleşen ihtiyaçlarının en verimli şekilde karşılanmasını …

Sanayi 4.0’ın Hızını Yakalayan Teknoloji
13 Nisan 2022 00:09

CLPA tarafından geliştirilen CC-Link IE TSN, Sanayi 4.0 ile fabrikaların değişen ve kişiselleşen ihtiyaçlarının en verimli şekilde karşılanmasını sağlıyor

Endüstrinin her geçen gün büyüdüğü, cihazlar ve makineler arasındaki iletişimin zorunlu olduğu günümüzde bilgi akışının sağlanarak verinin toplanması, işlenmesi ve analiz edilmesi ancak endüstriyel haberleşme protokolleriyle mümkün oluyor. Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association), gerçek zamanlı kontrol ve veri bütünlüğünü sağlayan teknolojisi CC-Link IE TSN ile Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler için gerekli alt yapıyı sağlıyor.

İnsan faktörünün azaldığı, otomasyon, mekatronik ve kontrol sistemlerinde sıklıkla kullanılan cihazların kendi aralarında ya da bilgisayarlarla iletişim halinde olduğu Sanayi 4.0 evresinde iletişim endüstriyel haberleşme protokolleriyle sağlanıyor. Merkezi Japonya’da bulunan CLPA (CC-Link Partner Association) tarafından geliştirilen CC-Link IE TSN teknolojisi ise tam bu noktada devreye girerek Sanayi 4.0’ın zorunlu kıldığı uygulama ve üretim anlayışında yüksek hızlı ve güvenilir haberleşme sağlıyor. Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olan bu teknoloji, uçtan uca dijital sinyal bütünlüğünü iyileştiriyor.

10 kat daha hızlı olmasıyla Sanayi 4.0’ın beklentilerini karşılıyor

Sanayi 4.0 sürecinde büyük verinin toplanması, paylaşılması ve işlenmesinin kritik önem taşıdığını ifade eden CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel; “Sanayi 4.0’ı teknolojik bir evrim süreci olarak ele alırsak bilgi toplumuna en büyük katkıyı, bilgiyi ulaştıran endüstriyel haberleşme protokolleri yapıyor. Çünkü yeni endüstri çağı ile hayatımızda çok büyük ve kesintisiz bir veri akışı söz konusu. Şirketler, verileri hem kişiselleşen ihtiyaçları en hızlı ve verimli şekilde karşılayabilecek üretim bantları kurmak için kullanıyor hem de küresel rekabet yapısı içinde yer alabilmek adına güçlü bir argümana dönüştürüyor. Bunun içinse akıllı fabrikalarda robotlar dahil üretim hattındaki cihazların birbirleriyle etkileşim halinde olması kritik bir rol üstleniyor. Bu kapsamda geliştirilen CC-Link IE TSN, saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olmasıyla dikkat çekiyor. Hızı, güvenliği, yüksek bant genişliği ile Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisi, işletmelerin süreçlerinin optimize edilerek iyileştirilmesine ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Yeni inovasyonlara uyumluluk için gerekli özelliklere sahip

CC-Link IE TSN’nin Sanayi 4.0 uygulamalarını destekleyerek geleceğe hazır ve rekabetçi endüstrilerin hayata geçirilmesine katkı sağladığını belirten Tolga Bizel, teknolojinin avantajları ile ilgili şunları söyledi: “CC-Link IE TSN, Sanayi 4.0 çerçevelerini destekleyen son teknoloji ürünler ve uygulamaların potansiyelini açığa çıkaran kapsamlı bir protokol. Üstelik bu teknoloji, 5G gibi büyük avantajlar sunacak yeni inovasyonlara uyumluluk için gerekli özelliklere sahip. Farklı teknolojilerle birlikte kullanıldığında fiziksel ve sanal makinelerin performansına ilişkin yüksek kalitede gerçek bilgilerin aktarılması için verimli ve güvenilir bir ağ görevi görerek son derece doğru ve duyarlı bir gerçek zamanlı dijital ikiz oluşturma imkânı tanıyor. İletişim hızının yanı sıra veri güvenliğini de maksimize eden yüksek bant genişliği ile bilgilerin fabrikadan çıkmadan iletilmesini sağlıyor. Tüm bu özellikleriyle de Sanayi 4.0’ın gerekliliklerini yerine getirmek önemli ölçüde kolaylaşıyor ve sanayicilerin rekabet gücü üst düzeye ulaşıyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.