Ultraviyole Lambalar Hakkında
Ultraviyole (UV) lamba, isminden de anlaşılacağı üzere ultraviyole ışınlar yaymaktadır. Gelişen teknoloji paralelinde geniş bir kullanım alanına sahip olan uv lamba, içerisinde alçak basınçlı cıvayı barındırmaktadır. Dalga değeri 10 nanometre (nm) ile 400 nm arasında değişkenlik gösteren düşük basınç değerine sahiptir. Uv lamba, ultraviyole ışın saçmak amacıyla alçak cıva buharı ile etkileşim içinde bulunmaktadır.
Ultraviyole ışığın bir alt tipi olarak karşımıza çıkan uvc lamba, genel anlamda dezenfeksiyon ve sterilizasyon amacıyla kullanılmaktadır. Bakteri, mantar ve virüsleri yok etme konusunda oldukça etkilidir. 200 nm ile 280 nm aralığında dalga boyuna sahip bulunan ultraviyole ışınlar, UVC (ultraviyole C) lamba ismiyle anılmaktadır. Uvc lamba, su ve benzeri sıvıları dezenfekte etmek, yüzeylerde bulunan ve havada yer alan zararlı organizmaları yok etmek maksadıyla kullanılmaktadır.
Neden Ultraviyole Lambalar?
Ana kaynağı Güneş olan uv ışınları, Güneş’ten gelen toplam ışığa katkıda bulunmaktadır. Dünya çapında farklı endüstrilerde ve farklı amaçlar için kullanılmakta olan uv lamba, birçok uygulamada antiseptik etkinlik sağlamaktadır. Bununla birlikte hastanelerin sterilizasyon gerektiren bölümlerinde de kullanılmaktadır.
Aynı zamanda hastaneler ve okullar gibi daha birçok alanın havalandırma sistemlerinde kullanım alanı bulmaktadır. Hatta bazı besinlerin sterilizasyonunda, suyun arıtılmasında ve ilaç endüstrisinde de uv lambalar kullanılmaktadır. Oldukça önemli ve geniş bir kullanım alanına sahip olan uv lamba ve uvc lamba, teknolojinin geldiği son noktada, bulunduğu konumu sağlamlaştırıyor. Pasifil Ltd farkı ile farklı sektörlere olumlu anlamda, ciddi bir katkı sunmaktadır.