Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Çok Bulutlu
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Paz 20°C
Pts 8°C
Sal 6°C
Çar 10°C

Sakarya’nın su kaynakları güvence altına alınıyor

Sakarya’nın su kaynakları güvence altına alınıyor
8 Şubat 2025 00:27

SASKİ, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirileceği ortak projede su kaynaklarının sürdürülebilirliğini ve güvenliğini bir üst seviyeye taşıyacak. Proje ile herhangi bir afet anında su kaynaklarının güvenle kullanılması için gerekli tedbirler de alınacak.

SAKARYA (İGFA) –  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), yer altı ve yer üstü kaynaklarının güvenliği için önemli bir adım attı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek proje kapsamında su kaynaklarının geleceği garanti altına alınırken aynı zamanda doğal afet anlarında da kesintisiz şekilde hizmet verebilmesi için önlemler alınacak.

Kaynaklardan sürekli alınacak numuneler ve gerekli incelemeler doğrultusunda ilerleyecek proje, Büyükşehir Belediyesi’nin Sapanca Gölü’nün korunmasına dair attığı adımlara ciddi destek sağlayacak.

SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı birimlerin su kaynaklarını yakından takip edeceklerini belirtirken, “Kocaeli, Sakarya ve Düzce il merkezlerinde olağan ve olağanüstü durumlar için kaynaktan musluğa içme ve kullanma suyu güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak gerekli teknik, yasal ve idari düzenlemeler iyileştirmelerin belirleneceği değerlendirmeler yapılacak. Böylelikle su kaynaklarımız afet durumlarında da işlevini tam anlamıyla yerine getirebilecek” dedi.

Turan, proje aşamasında elde edilen tecrübeler ışığında su güvenliğine ilişkin ulusal bir mevzuat taslağı oluşturulacak ve su kaynaklarının sürdürülebilirliğine dair gerekli tedbirler belirleneceği kaydedildi. 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.